Information

Vårt mål är en vital demokrati för nästa århundrade

Den svenska demokratin fyller hundra år i en tid av omvälvande samhällsförändringar.

I stormens öga står dagens unga. En generation vars politiska intresse är det största på decennier, men vars tilltro till demokratins institutioner vacklar. Många av dessa etablerade strukturer och politiska partier härstammar från en annan tid och är formade för ett annat samhälle.

Varje generation måste vinna demokratin i mötet med sin tids utmaningar. Och vi tror att dagens komplexa samhällsutmaningar kräver transformativa samhällsledare och innovativ samhällsstyrning. Kort sagt en vitaliserad demokrati.

Som politiskt obunden aktör vill Daniel Sachs stiftelse utveckla idéer för demokratins förnyelse i gränslandet mellan civilsamhälle och politik. Vi tror på ett öppet och inkluderande samhälle där aktiva och tillitsfulla medborgare deltar i vårt gemensamma samhällsbygge. Ett samhälle där nya broar slås mellan samhällets olika sfärer.

Daniel Sachs stiftelse vill samla de demokratiska krafter som delar vår vision och tillsammans med dessa utveckla idéer som anpassar demokratin för nästa århundrade.

Vi fortsätter att initiera projekt, skapa plattformar och föra samman människor, men söker aktivt efter nya partnerskap och projektidéer. Hör av dig med dina.

Daniel Sachs stiftelse delar även årligen ut tre stipendier till unga kreatörer och konstnärer i syfte att uppmuntra egensinnighet och originalitet:

  • Daniel Sachs egensinnighetsstipendium på Dramaten
  • Johan Rencks & Daniel Sachs stipendium för originalitet på Beckmans designhögskola
  • Diakité & Sachs stipendium för konstnärer som använder sitt uttryck för att förbättra samhället.

Stiftelsen tar inte emot ansökningar till stipendierna, däremot gärna idéer och förslag till info@danielsachsstiftelse.se.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *